Drakfrukt (HylocDrakfruktereus undatus) har sitt ursprung i Centralamerika, men är idag spridd över världens tropiska skogar. Drakfrukt är en stängd blomknopp som kan ätas rå, kyld, tillsättas som smaksättare i bakverk och drinkar, eller tillagas som en grönsak.

Drakfrukt har ett särskilt saftigt kött och dess smak är mild blandning av melon och kiwi. När den är mogen går den lätt att skala. En drakfruktshalva går lätt att äta med en sked.

Drakfrukt kan ha ett gult eller lila skal. Drakfrukten med gult skal har alltid vitt fruktkött, men den med lila kan även ha rött kött. Den tillhör kaktusfamiljen och kan leva på andra stammar eller stenar där de då har luftrötter.

Drakfrukt Innehåller

Drakfrukt är rik på viktiga antioxidanter och C-vitamin. De drakfrukter med rött fruktkött innehåller likt tomaten lykopen, som är en karoten. Drakfrukt är även rik på kalcium, fosforoch järn.

Olika namn för drakfrukt

Kärt barn har många namn, några av namen för drakfrukt är:

  •  Pitaya (spanska, Nicaragua),
  •  Reina de la noche (spanska, Mexiko)
  • Strawberry pear, Pitahaya, Jesus in the cradle(engelska),
  • Röd Pitahaya, Skogskaktus (svenska)
  • Dragon pearl fruit, Fire dragon fruit (kinesiska),
  • Hylocereus undatus (latin)
  • Fruit du dragon (franska)
  • Fruto tu draku (grekiska)
  • Drachenfruit (tyska)

Kommentera