Broccoli

BroccoliBroccoli innehåller sjukdomsbekämpande ämnen som minskar risken för att sjukdomar får kraft och göra skada på din kropp. Om du aldrig har ätit broccoli och tycker att det smakar mindre bra, då bör du ta en funderare för med broccoli så är du ett steg närmare bättre hälsa.

I broccoli finns det flera  föreningar som glykosinolater, indoler och isotiocyanater. Dessa ämnen sägs ha den effekten att de hämmar tymörliknande ämnen från att spridas. Detta sker för att genom att äta broccoli så ökar ditt försvar mot främmande ämnen.

Broccoli koktid

Koka broccolin lätt för att kroppen lättare ska kunna ta upp alla nyttiga ämnen. När du kokar din broccoli så bör den helst lättkokas eller ångkokas i ca 6-15 minuter för bästa resultat.

Positiva hälsofaktorer
  • Gör ditt skellet starkare
  • Ger en smidigare matsmältning