Dålig kroppslukt

Om du lider av dålig kroppslukt så är det sannolikt att du äter för mycket sur mat som sänker ditt naturligt basiska ph-värde i kroppen. Då spelar det ingen roll om du precis har duschat och tagit på nya kläder och deodorant. Efter ett  antal timmar så kommer du att lukta sur svett under armarna p.g.a den sura maten eller bristen på mat som gör din kropp gott, som basisk mat. En bra naturlig deoderant är en blandning av kokosolja och bikarbonat.Vi har två typer av svett i våra kroppar. Den svett som är luktfri och som kyler ner våra kroppar och  den svett som för ut  gifter ur våra kroppar som vi har fått i oss genom maten och luften mm, så kallad detox.

Om du lider av illaluktande kroppslukt så kan du göra följande:

1) Lägg om din kost.

Undvik syrabildande mat t.ex. mycket kött, fisk, ägg, vita mjölprodukter, socker, kaffe och svart te. Undvik tobak, alkohol, saft och allt för mycket kosttillskott. Ät istället mycket gröna bladgrönsaker, vanliga grönsaker och frukt, då gärna tillsammans. Begränsa intaget av stärkelserika rotfrukter. Läs gärna mer om RAWFOOD och LEVANDE FÖDA.

En bra måttstock att gå efter i kosten är att du bör äta 70% basisk mat och 30% sur mat för att få en bra ballans i kroppen. Grönsaker, rotfrukter, frukt, svamp, bönor och olika örter är klassisk basisk mat.

 2)  Börja träna

Om du inte lever ett stillasittande liv så underlättar du för kroppen att rensa ut illaluktande ämnen som du har i din kropp vid försurning. Du kan börja med 10-15 minuter om dagen hemma som gör så att du får en bra grund, och du kommer att underlätta för din kropp i reningsprocessen, för att öka allt mer till en timme ca tre dagar i veckan.

3)  Drick rent vatten

Om du ofta dricker kaffe, läsk, te, mm så bör du tänka om, vad du behöver är 2-3 liter rent vatten för att din kropp ska kunna fungera. Gärna filtrerat om du har möjlighet till det. Det går även att ställa en karaff med kranvatten i solljus och låta solens värme ånga bort klor och patogener, dock blir flouret kvar. Ät mycket vattenrik föda detta hjälper kroppen att naturligt återfuktas.

Om du endast dricker kaffe, te, läsk och väldigt lite rent vatten så säger det sig självt att när kroppen kyls av med svett så kommer du att lukta och dunsta av gamla rester av dessa drycker.

Tips mot dålig kroppslukt – Testa själv

Genom att träna några timmar i veckan med vardagsmotion, dricker mycket rent vatten och äter 70% basisk mat och 30% sur mat så kommer du märka en markant skillnad. Räds inte om du får tillfälliga bakslag, det är detox som går över!.

Särskilt om du är mycket överviktig eller har ätit mycket starka tabletter, bör verkligen denna övergång vara mycket försiktig för att detoxen inte ska bli övermäktig och bör göras samtidigt som leverrensning och fördelvis användning lavemangspåsar (eng. enema bag) av gummi. Detta för att kroppen ska ha en chans att transportera ut gifterna som tidigare isolerats i fettcellerna i kroppen.