Döda havet

Döda havet är en världsberömd skatt fylld av hälsa och skönhet sedan urminnes tider. Man finner en oändlig källa av hälsofrämjande och balanserande element. Döda havet är rik på mineraler med salter och lera som hyllats genom tiderna för deras anmärkningsvärt gynnsamma effekt på hud, hår och även på stressade nerver. Döda havet ligger mellan Israel och Jordanien där det skapades en geologisk företéelse för cirka tre miljoner år sedan, under en stor naturlig omvälvning.

 

Forntida lager av mineralrikt jord exponerades och saltvattenskällor bröt ut. Det bildades en dal med en sluten sjö 400 meter under havsytan; den lägsta punkten på jordens yta. Tusentals år av avdunstning ökade nivåerna av mineraler och salter i denna saltvattensjö, som idag kallas Döda Havet. Denna sammansättningen av mineraler och salter är unik. Den innehåller 10 gånger högre halter av magnesium, natrium, kalium, bromider, sulfater, strontium, zink, bor, litium och andra mineraler än alla andra saltvatten från haven.

Hälsoeffektern från denna saltvattensjö har varit kända sen urminnestider. Den mytomspunna skönheten Cleopatra sägs ha badat i det salta innanhavet för att frambringa de skönhetsförbättrande effekterna från de koncentrarade salterna och mineralerna.

Döda havets Hälsofördelar

Dessa mineraler har alla en mycket positiv effekt på kroppen, förbättrar cellernas ämnesomsättning, hjälper kroppen att ta upp näring, och eliminerar toxiner. I själva verket har den medicinska forskningen fastställt att den unika blandningen av kraftfulla mineraler och salter som finns i Döda havet är mycket fördelaktigt för lindring av olika hudproblem, bland annat psoriasis och eksem.

 

Hälsofördelar från mineraler i Döda Havet:

 

Kalium: Ett tecken på kaliumbrist kan visas som onormalt torr hud, eller akne.
Strontium: Denna mineral ha en effektiv antiklådaegenskap som minskar tecken på irriterande kontakteksem; ett stort problem för många människor som regelbundet använder kosmetika.

 

Zink: Underlättar cellförnyelsen, stimulerar kollagen- och elastinsyntes. minskar fria radikaler som förbättrar Sebo-regleringen (antiakneegenskaper), antiinflammatoriska egenskaper som skyddar mot ultraviolett strålning.

 

Brom: Avslappnande och lugnande effekt.

 

Magnesium: Antiallergen, särskilt för känslig hud, en fuktighetsgörare.

 

Natrium: Förbättrar hudens ämnesomsättning. Brist kan ge muskelkramper.

 

Bor: Hjälper till att lindra symtomen vid psoriasis och psoriasisartrit.

 

Litium: Ökar effektiviteten i balneoterapi för psoriasis. Används vid behandling av bipolär sjukdom (manodepressiv sjukdom) och minskar risken för självmord. Verkar för en minskad risk till att utveckla Alzheimers sjukdom och demens.