Djupandning

Andningen är en viktig del av kroppens funktion, då den påverkar hur bra andra funktioner i kroppen fungerar. Om du är stressad så är det bra med djupandning, då du sätter kroppen i ett avslapnande och positivt tillstånd. Med rätt andningsteknink så kan du behärska stressen och minska trötthet i vardagen. Du kan lättare somna på kvällen och sömnen i sig är bättre, du mår bättre och trivs med livet.  Genom att regelbundet genomföra djupandning så blir du mer fokuserad, tänker klarare, får en mer kreaktiv inställning samt att kroppen blir mer uthållig.

Fördelar med en bra djupandning.
  • Renar blodet.
  • Avslappnande och lugnande.
  • Underlättar utrensning av gifter som annars kan irritera lungorna.
  • Hjälper kroppen att läka fysiskt och psykiskt.
  • Du får mer endorfin i kroppen som motverkar depression.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Syresätter blodet bättre.
Andningövningar

Djupandning är den andning du hade som barn, men som många vuxna har glömt bort p.g.a stress av olika anledningar. Om du är stressad så kan det vara bra att lära dig att djupandas igen. Genom att djupandas så kommer du att hjälpa kroppen att minska giftansamlingar i kroppen och ge bättre skydd mot sjukdomar, plus att ditt blod renas m.m.

 

Gör så här:

 

Ligg rakt på en säng eller sitt rakt på en stol. Slappna av i kroppen och specielt i bröst och axlar. Håll munnen stängd hela tiden när du andas in, du kan dock andas med munnen  om du har problem med att andas med näsan. Fyll magen så mycket du klarar vid inandning, vid utandning pressar du ut luften genom näsan eller munnen med magens muskel diafragman så mycket det går. Observera att andas med magen och inte med bröstkorgen. Repetera detta nu i ca 5-10 minuter. Du kan hålla handen på magen för att känna hur magen drar in sig vi utandning.