Enbär

EnbärEnbär har bakterie och svamphämmande egenskaper och används vid urinvägsinfektioner, men är även bra för att få en hälsosam njurkapacitet. Dock ska man enligt vissa studier undvika enbäret om man redan har sjukdomar i njuren. Enbäret har även goda egenskaper för en mer välfungerande matsmältning, samt lindring av kramper i magtarmsystemet.
Enbär hjälper till att få bort olika restprodukter samt syror.
Positiva hälsoegenskaper

Enbär innehåller en eterisk olja som har används i flera tusen år. Enbär kan hjälpa kroppen både fysiskt och psykiskt. Oljan hjälper till att förstärka immunförsvaret och har en läkande effekt utan några biverkningar. En koncentrerad enbärsolja används vid hostning och blodstockning i lungorna (aveolerna fylls med blod, då enbäret hjälper till att avlägsna slem.

Enbär innehåller även andra ämnen som flavon-glykosider och garvämnen som är antiseptiska. Enbärsoljan är bra mot oren hud och ökar blodflödet i huden som gör att huden mår bättre och ser friskare ut, dock ska mängden ökas gradvis för att inte irritera huden.

Enbär är något som rekommenderas till de som har nerv och muskel skador, ont i lederna, gikt, reumatoid artrit och skador i senor. Den kan stimulera livmodern vid en sen eller trögstartad menstruation. Enbäret stimulerar även njurarna så att vätskan kan rinna snabbare, men även göra att blåsan lättare kan hållas tät och undvika urinläckage.