Hallon

HallonHallon är ett nyttigt bär och växer vilt i Sverige. Hallon är full av vitamin-C och antioxidanter som hjälper kroppens försvar mot fria radikaler. Fria radikaler är inte bra för kroppen då de skadar cellvävnader. Vad man kanske inte visste var att hallon finns i fyra olika färger. Det finns röda hallon som är den vi känner till mest i Sverige. Men det finns även lila hallon, gula hallon och svarta hallon. De gula hallonen är lite sötare än de andra. Det finns en hel del sorter av hallon, faktiskt över 200 olika sorter.

 

Hallon hälsa

Hallon har en rad av hälsosamma fördelar som vi kan ta del av, genom att äta detta söta bär. Det finns inga dåliga fetter i hallon som kan vara skadligt för kroppen. Hallon har ett högt fiberinnehåll som är bra för magen och vitamin C som hjälper mot fria radikaler. Hallon innehåller inte mycket kalorier, så hallon kan ätas hur mycket man vill utan att tänka på vad man stoppar i sig. Om man har problem med högt blodtryck så kan hallon hjälpa till att det sjunker i vissa fall. Hallon har även antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa om man har inflammerade leder.

Äta hallon

Om du har kommit över en del hallon så finns det mycket du kan använda dem till. Om du vill göra en smoothie så är det perfekt att göra en hallon smoothie enkelt hemma. Du kan hällahallon i din skål med müssli som du har köpt eller gjort själv. Perfekt till kalas när du ska göra en fin födelsedagstårta, och vill smycka med lite hallon. Eller varför inte bara hallon med mjölk som tar 20 sekunder att fixa.