Ingefära

IngefäraIngefära är en ört men är mer känd som en stark krydda till matlaging. Den del av ingefära plantan som man använder till matlagning är själva roten till växten, som har en gulaktig färg. Ingefära används idag i många länder av folk som har problem med hälsan, då det säg att ingefära har hälsofrämjande egenskaper.Man använder ingefäraroten i matlagning, men det är även populärt att dricka ingefära te. Om man gör egna grönsaksjuicer eller fruktjuicer kan man slänga i lite ingefära som en extra boost för kroppen. Var försiktig med att använda för mycket ingefära i juicen då ingefära är ganska stark och har en säregen smak.

Ingefära mot förskylning

Många i världen använder ingefära för att bota sin förskylning. Det vanliga är att man kokar te på ingefära och sedan dricker eller bara hackar i några bitar i ett glas med rumstepererat vatten. Om det har någon vidare effekt är inte bevisat med det ger en uppfriskande känsla i kroppen. Det är svårt att bota en förskylning, med man kan korta ner tiden på förskylningen om man dricker mycket vatten och te med ingefära och andra örter.

Ingefärate

IngefärateMånga dricker ingefärate i världen för att det sägs ha goda fördelar när det gäller din hälsa. Men vilka hälsofördelar kan man vänta sig genom att dricka ingefära te? Om man får i sig regelbundet med ingefära te så kan det hjälpa till att minska inflammation i leder och minska smärta i ömma muskler. En varm kopp ingefära te kan även kan minska svullnader i kroppen. Ingefära te innehåller antioxidanter som hjälper till att stärtka ditt immunförsvar. Det finns många mer fördelar med att dricka te av denna ört dagligen, så pröva gärna och se vad du tycker. Man kan köpa ingefärate i hälsokostbutiker och i visa välsorterade matbutiker.