Jojobaolja

JojobaoljaJojobaolja är en antiseptisk olja som utvinns av fröna från jojobaträdet. Även om vi kallar jojobaolja för olja så har den en konsistens som är mer lik vax. Jojobaoljan är i ren form doftfri. Varför oljan är bra för huden, har att göra med att av alla oljor om finns i naturen så är jojobaolja den som är mest lik hudens egen olja. Ren jojobaolja har en ljus guldaktig ton, men när den har bearbetats så blir oljan klar och genomskinlig. Jojobaolja är även en mycket stabil vätska och kan utan problem lagras under en lång tid.

Jojoabaolja för ansikte

Genom att använda jojobaolja på huden så lurar man kroppen att den redan har tillverkat tillräckligt av hudens egna olja. Man kan använda jojobaolja för att ta bort smink och mascara, då den är väldigt mild och idealisk för ansiktstvätt. Om man har problemhud så är jojobaolja mycket bra för att bli av med eller lindra infekterad hud, acne, svamp, hudbakterier. I vissa fall så kan oljan även lindra psoriasis och eksem. Jojobaoljan gör även så att din hud behåller sin elasticitet och smidighet.

Jojobaolja ansikte

 

Jojobaolja

Använd jojobaolja i håret.

Att använda jojobaolja i håret är väldigt fördelaktigt. Det spelar ingen roll om du lider av håravfall, fett, torrt eller skadat hår så kan jojobaolja hjälpa dig med dina problem. På grund av jojobaoljans mångsidighet så är det en av de mest använda ingredienser som används i shampoo och balsam idag.

 

 

Jojobaolja återfuktar din hårbotten på djupet.

Precis som med huden så behöver även din hårbotten bli återfuktad. Många människor tar ofta miste på torr hårbotten och förväxlar det istället för mjäll i hårbotten. Genom att istället använda jojobaolja i håret så återfuktas den torra hårbotten på djupet ända ner till porerna för att stanna där utan att avdunsta.

Så om du har problem med en torr hårbotten, vilket resulterar i fett hår, eller svagt och slitet hår så ger jojobaolja helt klart en hälsosam och naturlig återfuktning.

Jojobaolja hårbotten
Jojobaolja håravfall

Jojobaolja kan hjälpa vid håravfall.

För den som lider av håravfall kan orsaken vara att hårsäckarna är blockerade av ex sebum. Om du har hårsäckar som är igentäppta av sebum eller liknande så kan det leda til att hårstråna går av. Men om du använder jojobaolja så löser jojobaoljan upp det som täpper igen hårsäckarna och på så vis minskas problemen med håravfall. Jojobaoljan har även den egenskapen att den stimulerar hårsäckarna att tillverka mer hår, och ökar cirkulationen i hårbotten.