Kaloriintag

Det som händer i kroppen när du minskar ditt kaloriintag är att vi ställer in oss på svält.  Man tror att det är dom inre mekanismerna som utgör effekterna på ett minskat kaloriintag. Hormonerna ändrar sina mängder av de ämnen de skickar ut i vanliga fall för att fortsätta ge kroppen den enegi den behöver trots att du minskat intaget. Men musklerna behöver fortfarande bränsle så i stället för att ta bränsle från kolhydrater så tar den fett i stället vilket gör att du får mindre fett i blodet och minskar risken för åderförkalkning.

 

Studier om kaloriintag

Forskare har gjort studier på olika arter genom att minska deras kaoloriintag. De har testa på bananflugor och möss men även apor, det visar att de djur som fick begränsat med kalorier levde ca 25 % längre än de som fick fri tillgång till mat. Djuren med begränsat kaloriintag var även mycket friskare än de som hade obegränsat med föda.

Vad är bäst att äta vid ditt kaloriintag

Du bör undvika all mat som är gjort på vitt mjöl såsom vitt bröd, bullar, kakor mm och mat som inte ger långvarig energi som socker, godis mm. Håll koll på innehållet i det du köper för mycket av dagens produkter innehåller socker.

Få i dig dina viktiga mineraler i kosten för att inte få näringsbrist vilket inte är bra.
Ät mycket av alla grönsaker och blanda så mycket du kan för att få i dig det viktigaste, ät mycket frukt. Du behöver inte dricka alla möjliga drycker utan det går lika bra med vatten som hjälper till att rensa din kropp på gifter den vill bli av med.

Laga all din mat själv med färska råvaror, då vet du vad du får i dig genom maten. Ät mycket spannmål som grovt bröd, ris, flingor och pasta men det ska vara av fullkorn.

Ät också kött, kyckling, fisk och skaldjur om det passar din livsstil.

Gå till en läkare för hälsoundersökning.

Du bör gå och göra en läkarundersökning för att se att du är helt frisk innan du börjar med någon form av diet. Du behöver få reda på om du är frisk och inte har några problem med ett minskat kaloriintag. När du börjar med att minska ditt intag och äta nyttigare så gör gärna en hälsoundersökning varje år för att se hur och om dina värden förbättrats.