Kokosolja

Kokosolja som du köper för att äta eller använda som en hudvårdsprodukt bör vara ekologisk. Kokosolja utvinns av köttet från kokosnötter som plockats från kokospalmer. Ekologisk kokosolja innehåller inget konstgödsel eller bekämpningsmedel. Då dessa gifter kan vara skadligt för kroppen och hälsan. Ekologisk kokosolja utgör även en stor del av ett antal ekologiska kroppsvårdsprodukter.

Kokosolja i hudvård
Kokosolja är en allsidig skönhetsprodukt. Den funkar utmärkt som en massageolja för hela kroppen. Men den har även egenskaper för användning på huden, som en fuktighetskräm. Kokosolja passar alla hudtyper, även de med lite torrare och känsligare hud. Användning av oljan kan med fördel användas dagligen utan några kända biverkningar. Om man lider av extra känslig hud och/eller torra hudpartier på huden är kokosolja den perfekta fuktighetskrämen. Vanligtvis vid känslig hud har man har problem att hitta en fuktighetskräm som inte irriterar huden pg.a av dess innehåll. Kokosolja är därför ett bra alternativ för att förhindra torrhet och fjällning av huden.

Man kan smörja på denna olja dagligen på huden för att minska rynkor och slapp hud. Dessa skönhetsskavanker kan vara ett stort problem vid åldrandet av kroppen. Lider man av andra hudproblem som psoriasis,eksem och andra hudinfektioner kan kokosolja hjälpa till vid behandlingen av dessa hudproblem. Det är av den anledningen som den utgör en stor del av flera olika kroppsvårdsprodukter runt om i världen. Kokosolja har antioxidanta egenskaper som hjälper till att förebygga tidigt åldrande av huden.