Kondition

Konditionsprogram 

 • När du börjar dinkonditionsträning så kommer du märka att mycket mjölksyra kommer i kroppen. Det är en del av träningen men det blir mindre och mindre ju längre in i träningen du kommer. Du får även en ökad blodcirkulation i kroppen som gör att du transporterar syre bättre i blodet. Din kropp blir så otroligt mycket spänstigare än du nånsin har varit, plus att du får öka din lungas kapacitet så att att du orkar ännu mer.

   

  Du kommer att märka att alla dåliga dagar försvinner och ditt humör inte svänger alls lika mycket som innan. Och visst är det så att du ökar din fettförbränning vilket gör att du går ner i vikt, viktigt här är också att bra kost inte får glömmas.

   

   

   

  Springa , jogga , löpning är det första de flesta tänker på när man hör om kondition.

  Om du väljer att börja med denna typ av träning så börjar du lugnt i början för att sen öka för varje gång. Bestäm dig för en dag som du vill börja och ha gärna på dig ett par bra skor då det underlättarför dig, samt att använda  bra och bekväma träningskläder.

   

  Första gången kommer mjölksyran hårt fram, med det du gör är att du springer utan att stanna så länge du orkar. När det inte går mer och det gör ont så stannar du bara och hämtar andan till det att du känner att nu går det bra igen. Börja att springa igen och gör likadant igen när det gör ont. Du håller på så tills du känner att ditt träningspass är klart för dagen. Du kommer inte att missa kondition för att du stannar i intervaller utan tvärtom, det är bättre att du vilar och sen fortsätter än att du avslutar helt.

   

  Efter varje pass så känner du en väldig befrielse och du kommer att må bra hela dagen, vilken är en underbar känsla. För att maximera känslan ät så nyttigt du bara kan.

  Du kommer att märka att för varje nytt träningpass du löper  så orkar du springa längre och längre , utan att du behöver att stanna. Även din andning kommer att bli mycket bättre.

   

  Tips: Du kan springa 1-2 gånger i veckan, och glöm inte att dricka mycket vatten.