Magnesiumolja

Magnesiumolja används idag för att lindra värk och ömma muskler. Magnesium är viktigt för kroppen dagliga arbete för att hålla kroppen vid liv. Något som många har brist på i kroppen är magnesium. Kroppen har väldigt svårt att ta upp magnesium oralt, vilket kan leda till detta magnesiumbrist. Magnesiumoljan är en naturlig form av magnesiumklorid, vilket ger en optimal upptagning av magnesium.

Användningsområden för Magnesiumolja
magnesiumolja

För ett aktivt näringsupptag av magnesium:

 • Massera in magnesiumoljan i huden, det är extra fördelaktigt att smörja in ömma muskler.
 • Ta två-tre sprej i vardera armhåla, detta fungerar som en mycketeffektiv deodorant samtidigt som magnesium tas upp av körtlarna, lymfsystemet och blodomloppet.
 • Häll i  några matskedar magnesiumolja i badet.
 • Smörj in magnesiumoljan på händer och fötter. Magnesium transporteras av kroppen ditt det behövs.
 • Förebygg och behandla skador relaterat till atletiska prestationer.Magnesium ökar muskelns flexibilitet och därmed minskar skaderisken.
 • Smörj in magnesiumolja på krampande muskler för smärtlindring.
 • Lindrar kronisk smärta.
 • Lindrar huvudvärk och migrän.
Använd Magnesiumolja på huden vid Magnesiumbrist

Ett optimalt intag av magnesium ligger på 500-750 mg per dag .

 • Neurologiska signaler såsom tillfällig hyperaktivitet, sömnproblem, utmattning och allmän oro kan tyda på en magnesiumbrist.

 

 • Neuromuskulära problem såsom spasmer, muskelkramp, ömma muskler, ofrivilliga rörelser i ansiktet, blinkningar eller ryckningar i ögonen. Magnesium är nödvändigtför att ögats muskler ska kunna slappna av. För att musklerna ska kunna kontrahera/spännas krävs kalcium. Fenomenen kan bero på magnesium- eller kalciumbrist eller båda, då kalciumbrist kan ge magnesiumbrist.
Riskbeteenden som bidrar till magnesiumbrist
 1. Förtäring av mörka läskedrycker (Coca Cola, Pepsi etc.). Dessa innehåller oftafosfater vilket binder magnesium som då inte kan absorberas av kroppen, utan följer med ut ur kroppen.
 2. Förtäring av raffinerat socker, gör att njurarna utsöndrar magnesium. Raffinerat socker kallas antinutrienter av dietister. För att smälta det raffinerade sockret krävs vitaminer och mineraler som inte återställs, då de saknas i innehållet
 3. Alkohol påverkar magnesiumutsöndringen likt raffinerat socker. Att dricka ett glas alkohol om dagen innebär en förhöjd risk! I olika studier har det framkommit att 30% av alkoholister har en dödligt stor magnesiumbrist.
 4. Daglig förtäring av koffeinrika drycker såsom kaffe, te, läsk och energidrycker ger magnesiumbrist. De största mängderna av magnesium i kroppen finns i njurarna och där blir det blir utsöndrat av de filtrerande njurarna, likt raffinerat socker.
 5. Stress kan orsaka magnesiumbrist, och en magnesiumbrist förstärker både fysiska och psykiska stressreaktioner.
 6. Vätskedrivandemedel, östrogenbehandling, hjärtmedicin och astmamedicin kan ge magnesiumbrist då de stimulerar utsöndring av magnesium via njurarna.
 7. Kalciumtillskott i har visat sig ha en negativ påverkan på magnesiumhalten i kroppen. Kroppen ökar sitt kalciumupptag när magnesiumhalten är låg, om extra kalcium då tillförs rubbas balansen ännu mer i kroppens alla celler.
 8. Du har större risk att drabbas av magnesiumbrist om du är 55 år eller äldre. Att åldras, samt ha ett stressigt liv och sjukdom missgynnar magnesiumupptagningen
Köp Magnesiumolja i sprayform i Biglife butiken

Behöver du Magnesiumolja i sprayform för värk och ömma muskler? Vi säljer det nu i våran E-butik med snabba leveranser och bra priser.

– Frakt 1-3 dagar