Mensvärk

Förr i tiden så använde man sig av riktigt gamla huskurer motmensvärk, som att lägga en tung stekpanna eller ett grytlock som var varma och inlindade i handukar på det onda området. Efter 10-15 minuter så var mensvärken borta. Vi har lagt ut en del tips om vad du kan göra för att lindra din mensvärk.

 

 

Den varma dynan.

Du kan använda dig av en vetekudde som är dagens värmekudde, fyllda med vetekorn. Dessa värmekuddar kan du värma i din ugn eller i mikron. Den är bra mot mycket som muskelvärk men även en värmekälla när man är frusen. Denna värmedyna hjälper kroppen att slappna av och lindrar vid värkande axlar och nackar, ryggar och onda knän. Men denna dyna är även bra mot mensvärk då den har en viss tyngd och värme. Så om du lider av mensvärk kan du värma din vetedyna och sedan lägga den på magen eller vartän värken sitter för att lindra den.

Lindra mensvärken med en örtkudde.

Istället för vetekorn så kan du ha kudden fylld med örter. Du värmer bara dynan,  lägger  dig sedan på rygg och lägger dynan vid den nedre delan av magen.

De örter som ska finnas i kudden är timjan eller backtimjan.

Du kan även välja en av dessa örter som citronmeliss, någon mynta som pepparmynta, krusmynta samt salvia. Värm örtkudden över vattenånga i mikron i några sekunder. Om du tycker du behöver extra tyngd så kan du använda dig av en bok eller liknande.

Te mot mensvärk.

Om det är svårt att sova när man har mensvärk så kan det hjälpa att brygga ett te på mynta. Det kan hjälpa mot värken och mot sömnlöshet.