Odla egen krasse

Odla egen krasse hemma

 

Det ska vara enkelt att odla sin egen krasse inomhus och det finns många olika sätt man kan göra det på. Vi ska därför göra ett försök att odla vår egen krasse och se vad vi får för resultat. Vi inhandlade de saker som behövs för att odla fram krasse och vi har valt att använda oss av jord, vilket känns mer naturligt, men det är också möjligt att odla krasse utan jord.

 

odla egen krasse hemma

 

 

Odla hemma med rätt produkter

Så här odlar vi vår krasse.

 

Dag 1
  • Vad vi behöver är jord, krassefrön och någon form av kruka. Vi har valt att använda oss av en fyrkantig plastbunke med lock. För att vattna krassefröna så använder vi en klassisk blomspruta.
  • Det vi gör är att fylla upp plastbunken med cirka 3-4 cm jord. Sen plattar vi till jorden så att den blir lite mer kompakt. Och slutligen så är det bara att ta fram blomsprutan och spruta så att jorden blir fuktig.
  • Sprid sedan krassefrön över jorden med en jämn fördelning. Du kan även trycka till lite på fröna för att underlätta vid vattning. Vattna igen så att fröna blir fuktiga.
  • Vi valde att lägga på ett lock för att behålla fuktigheten. Vi placerade krasseodlingen på ett fönsterbräde där den kan få mycket sol. Se till att hålla jorden fuktig genom att vattna varje dag vid behov.

 

 

Dag 3
  • Krasse växer mycket fort och redan på dag 3 så har det växt så här mycket.

 

 

Dag 5
  • Den femte dagen så är krassens längd ca 8-10 cm långa. Krassen har fått en fin grön färg.

 

 

Dag 6
  • På dag 6 så bestämmer vi oss för att skörda krassen. Enligt påsen med krassefrö ska man skörda efter 7-10 dagar för längre krasseväxter. Vi klippte av krassen med en sax och här har ni resultatet på bilden. Vi provsmakade krassen och fick erfara att krasse har en väldigt stark smak så krasse gör sig bäst i recept som sallad.