Sötpotatis

SötpotatisSötpotatis innehåller antioxidanter som hjälper din kropp att stå emot eventuella skador och sjukdomar. Sötpotatis är även en bra järnkälla och innehåller antioxidanten betakaroten. Betakaroten omvandlas i kroppen till A-vitamin, och lagras i huden för att ge ett skydd mot solens skadliga strålar. Är du extra solkänslig och lider av soleksem så är sötpotatis ett bra sätt att få i sig betakaroten för att förebygga sveda och utslag. En sötpotatis innehåller 5 mg av betakaroten.

Du får i dig ca 28 mg C-vitamin på en genomsnittlig sötpotatis. Sötpotatis är den bästa källan till vitamin E utan att få i dig mycket fett som exempel nötter och frön har gott om. I sötpotatis finns C-vitamin som stoppar fria radikaler från att skada vävnader och celler.

Sötpotatis har ett högt värde av kolhydrater som gör att du känner en större mättnadskänsla och håller dig mätt under längre tid. Sötpotatis innehåller även fibrer som sänker blodsockerhalten i kroppen som är bra för diabetiker och som även hjälper kroppen att föra ut gifter/toxiner.