Sheasmör

Sheasmör kommer från nötter från kariteträdet (även känd som Mangifolia). De växer i västra och centrala Asien i halvtorra savannregioner. Man utvinner en fet och fast olja ur nötterna som är sheasmör. En ren massa av sheasmör kan beskrivas som klumpar av hård kola. Även om sheasmör är ätlig, så har den mest blivit uppmärksammad för sina egenskaper inom skönhetsvärlden. Idag använder man sheasmör i mängder av olika skönhetsprodukter runtom i hela världen.

Vad är sheasmör

Sheasmör innefattar oljesyra, stearinsyra, linolsyra vilket utgör de viktigaste komponenterna. Deras egenskaper gör att det snabbt absorberas när man smörjer in huden. Sheasmör kan vara raffinerad eller oraffinerad. Vill man ha en så naturlig produkt som möjligt ska man välja raw eller oraffinerad då den är minst bearbetad. Då man utvinner dessa för hand så bibehålls viktiga vitaminer, mineraler och fler naturliga egenskaper.
Naturligt solskydd
Sheasmör kan användas som ett naturligt solskydd då det ger ett skydd mot ultraviolett strålning från solen. man bör inte använda sheasmör som solskydd på platser där solen kan vara extra stark. Det skydd som man får kan variera och bör användas med försiktighet. Sheasmör är en av de bästa råvarorna du kan smörja på din hud, speciellt vid vintertid då huden kan bli extra torr. Även på sommaren är den perfekt att smörja på efter att man vart ute och solat en hel dag, då sheasmör har återfuktande och helande egenskaper.