Tomatjuice

TomatjuiceTomatjuice gör du själv hemma vilket gör att den bibehåller extra mycket näringsämnen. Tomat är en av de vanligaste grönsakerna och är även en populär sådan, som igentligen är en frukt. Tomat kan användas till mycket som t,ex tomatjuice och har även en hel del hälsofördelar. Tomat finns även i många livsmedel och i många rätter på resturanger. Man kan göra tomatjuice av tomater som är en mycket näringsrik dryck som ger många hälsofördelar till kroppen.

Tomatjuice hälsofördelar

När man dricker tomatjuice så får man i sig lykopen som är den huvudsakliga orgniska föreningen i tomat. Lykopen har antioxidant och cancer förebyggande egenskaper. Genom att dricka tomatjuice så skyddar du cellerna och organ från syre skador.

 

Tomatjuice är en stor källa till många vitaminer och mineraler, det finns gott om vitamin A och C. Ett glas  tomatjuice ger dig upp till 74 procent av ditt dagliga rekommenderade värdet av vitamin C och 2 procent av din vitamin A. Dessa vitaminer hjälper immunförsvar genom att förstöra fria radikaler i blodet som skadar celler. Andra vitaminer som finns i tomatjuice är K, B1, B2, B3, B5, B6, kalium, magnesium, järn och fosfor.

 

Om du inte har prövat tomatjuice så testa och se om du tycker om det.