Torra fötter

Lider du av torra fötter och vill veta varför? Våra fötter är skapta för att vara i luftighet och inte vara instängda i skor som de är större delen av vintern. När man går i skor hela vintern så tar fötterna stryk pga av att  det är dåligt med luft och hög fuktighet som kan  resultera i torra fötter. Att ha torra fötter är inte bara ett skönhetsproblem, det kan också göra mycket ont om fötterna spricker, börjar blöda och bli infekterade.

 

Vanliga orsaker till torra fötter är att man står på sina fötter under långa perioder, i jobbet eller på fritiden. Om du står länge på dina fötter på hårda golv så kan dina fötter bli torra och börja spricka.

 

Om du är överviktig så kan detta skapa ett stort tryck på dina hälar. Om du redan har problem med torra fötter så kommer hälarna sanerligen att spricka efter ettt tag.

 

Om du har fel skor som är trånga och instängda kan även det vara en orsak till att man får torra fötter med spruckna och torra hälar. Unvik trånga skor så lång det går genom att vara barfota inomhus och ha öppna skor på sommaren.

Mjuka fötter

För att vårda dina fötter och få mjuka fötter så kan man använda sig av flera olika metoder. Använd gärna naturliga fuktkrämer och oljor som inte innehåller utorkande ämnen för att på mjuka fötter. Om du vet med dig att du inte dricker tillräckligt med vatten så kommer det att hjälpa till att få mjuka fötter om du dricker 2-3 liter rent vatten, gärna kran, dagligen.

 

För att få mjuka fötter så kan du innan du går och lägger dig skölja av dina fötter i kallt vatten utan tvål och torka lätt med handuk. Smörj sedan in fötterna med en naturlig olja eller fotkrämsom verkar vårdande. För att inte oljan eller fuktkrämen ska klibba i sängen så kan du ha på dig tunna strumpor när du sover. För mjuka fötter så bör du göra det här i några veckor eller tills du ser resultat.