Torra läppar

Torra läppar

Torra läppar visar oftast symtom som en torr hinna på det översta skiktet på läppen. Om du har väldigt torra läppar så kan det börja flagna torra hudflagor, och i värsta fall så spricker läpparna. Om dina läppar börjar spricka så kan det skapa svidande sår som även kan börja blöda.

Nariga och spruckna läppar kan göra obehagligt ont, så det bästa är att hålla efter med en återfuktande läppbalsam som hjälper dina läppar att behålla fuktigheten.

 

Torra läppar orsak

Lider du av torra läppar som är nariga eller spruckna, orsakerna vara många men, i de flesta fall så rör det sig inte om några allvarliga problem med kroppen. Några av orsakerna kan vara kallt väder, solen som bränner på läpparna eller att du utsätts för mycket vind. Du kan även få problem med torra läppar om du hela tiden slickar på läpparna, eller att du andas mycket genom munnen. Spruckna och nariga läppar orsakas inte bara av yttre faktorer, utan det kan även vara ett tecken på att du har någon form av obalans i kroppen. Du kan även få problem med dina läppar om du inte dricker tillräckligt med vatten, vilket resulterar i en uttorkad kropp. Kroppen behöver fukt och även våra läppar, Torra läppar är ett tecken på att du behöver få i dig mer vätska. Även om du inte får i dig tillräckligt med näringsämnen kan kroppen få problem med att bibehålla fukten i dina läppar på ett riktigt sätt.

Torra läppar tips

  1. Att använda läppbalsam kan vara till stor hjälp för dig med torra läppar. Se till att du smörjer in dina läppar med jämna mellanrum för att undvika att läpparna torkar ut. Ett tips kan vara att smörja in läpparna strax innan du ska gå ut i kallt eller torrt väder. Använd inte smaksatta läppbalsam, detta för att förhindra att du slickar på läpparna.
  2. Solen kan verka uttorkande på dina läppar, därför bör du använda en läppbalsam som innehåller solskyddsfaktor som ger ett bra skydd.
  3. Om du lider av torra läppar, och behöver använda läppbalsam så köp inte de som innehåller alkohol eller petroleum. Det kan göra saken värre,och du får ännu torrare läppar än vad du hade innan. Så leta efter produkter som innehåller naturliga ingredienser, för bästa resultat för dina nariga och spruckna läppar.