Tranbärsjuice

tranbärsjuiceAtt dricka tranbärsjuice har sina fördelar då det är nyttigt för kroppen, men bara om den är framställd på ett bra sätt. Det finns många olika företag som säljer tranbärsjuice och alla är inte lika bra, så det är viktigt att läsa innehållet på paketet/flaskan för att undvika dåliga ingredienser som tex socker mm.

Tranbärsjuice innehåller mycket näring som är bra för kroppen, genom att dricka tranbärsjuice med jämna mellanrum så kan du uttnytja innehållets hälsofördelar.

Vad är tranbärsjuice?

Tranbärsjuice görs av tranbär som är små sura bär och växter på små buskar. Eftersom tranbär är väldigt sura så är det inte att rekommendera att dricka ren tranbärsjuice, utan det behövs spädas ut med t.ex apelsinjuice eller äppeljuice.

Man kan även använda vatten och någon form av sötningsmedel som är bra för kroppen. Kontrollera så att det procentuellt inte är för lite tranbärsjuice i förpackningen för att ta del av hälsofördelarna.

 

Tranbärsjuice och hälsofördelar

Tranbärsjuice är känd för att ha en naturlig behandling av urinblåsan och urinvägsinfektioner. Genom att intaga denna dryck så gör du miljön i urinblåsan lite surare så att  infektioner inte trivs lika bra, och på så vis möjligen förhindra en urinvägsinfektion. Tranbär är en bra källa tillvitamin C , mangan och andra näringsämnen.

 

Vi hittar även olika antioxidanter i tranbär som kan förebygga cancer och hjärtsjukdomar.Tranbärsjuice kan även stärka immunförvaret som i sin tur höjer motsåndskraften mot olika sjukdomar. I munnen bildas det dagligen bakterier som bildar plack, men genom att dricka tranbärsjuice så minskar du karies och dessa bakterier som bildar plack.

 

Tips: Man bör inte dricka överdrivet med tranbärsjuice utan drick med måtta.