frukt och grönsakerAntioxidanter är vitaminer och mineraler som bidrar till att förhindra syre från att reagera med andra kemikalier i celler. Sådana reaktioner kan skada celler, vilket kan orsaka hjärtsjukdomar, cancer och många andra sjukdomstillstånd som är vanliga i dagens samhälle. Antioxidanter hjälper vid förebyggande av fria radikaler som orsakar oxidativ stress i vår kropp.

Fria radikaler skador som orsakats av oxidativ stress har troligen orsakats under lång sikt än kort sikt. Oxidativ stress är den vanligaste orsaken till för tidigt åldrande och många åldersrelaterade sjukdomar såsom cancer, hjärtsjukdomar, Parkinson, grå starr, makuladegeneration, artrit, astma, njur- och leversjukdomar och mycket mer! Antioxidanter är din nyckel till att hålla dig frisk i många år framöver, och verkar förebyggande mot eventuella åldersrelaterade tillstånd som kan minska din livskvalitet.

Antioxidanter kommer från frukter och grönsaker, och kosttillskott, och kryddor.

Den självklara källan till antioxidanter är frukt och grönsaker, men visste du att du kan få antioxidanter från kryddor? Genom att lägga till lite färg till dina måltider, blir det mer hälsosammare.

Personer under 20 år producerar sina egna antioxidanter, men hur är det med resten?

Ju äldre vi blir minskar kroppens förmåga att producera antioxidanter och nästan helt försvinner utan förvarning. Vi kan inte se det, men det händer. Har du börjat märka att du inte är lika energisk som förut? Det kan visa sig som en förändring i din vanliga humör, du kan komma att få synliga rynkor, och du kommer minska din motståndskraft mot eventuella sjukdomar. Dessa är alla tecken på en ökning av fria radikaler i kroppen, och en minskning för kroppens förmåga att slå tillbaka. Det finns en enkel lösning, bege dig till närmaste affär och köp några frukter och grönsaker. Köp också vissa kryddor som du kan använda i dina dagliga måltider.

Antioxidanter och vanliga människan

Alla behöver en viss mängd antioxidanter för att hålla sig friska när vi blir äldre, men sanningen är att inte många människor får i sig tillräckligt. Alla är i ständigt fokus på andra saker, förutom på deras egna hälsa. De flesta människor är upptagen med sitt arbete, hitta jobb, barn, skola, sport, pojkvän, flickvän, make, maka, räkningar, och mycket mer. De flesta av oss hoppar över måltider, och glömmer bort hur viktigt det faktiskt är med frukt och grönsaker. Det är mycket stressigt i dagens samhälle som gör att vi inte prioriterar det viktigaste av allt, vår hälsa . Så om du läser denna artikel betyder det att du är villig att ta ett steg närmare bättre hälsa och bevarandet av din livskvalitet.

För att hålla sig frisk, och bevara din ungdom och livskvalitet är det mycket viktigt att hålla sig borta från ett stressigt schema, och finna harmoni i vardagen.